خورش ترشه واش(گیلان)
مواد لازم
مرغ ۵۰۰ گرم
بادمجان ۴ عدد
گوجه فرنگی ۴ عدد
پیاز ۱ عدد
رب آلوچه ۲ قاشق غذاخوری
رب انار (ملس) ۲ قاشق غذاخوری
سبزی (گشنیز، چوچاق، ترشک، سیر، نعنا، برگ چغندر، کوتکوتو، ترش واش) به مقدار لازم
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه
۱- ابتدا بادمجانها را پوست کنده و در آب و نمک غلیظ قرار میدهیم.سپس سبزی را خرد کرده و با مقداری روغن آن را سرخ میکنیم و پیاز را روی سبزی رنده کرده و مخلوط میکنیم(به همراه آب پیاز).سپس نمک و زردچوبه را هم اضافه کرده و آن را مخلوط میکنیم تا ته نگیرد.
۲- مرغ را جداگانه سرخ میکنیم و به سبزی اضافه میکنیم و سپس بادمجانها را از آب نمک درآورده و همان طور درسته سرخ میکنیم و به غذا اضافه میکنیم.
۳- رب را در نصف لیوان آب جوش حل کرده و به خورش اضافه میکنیم و کمی هم میزنیم و سپس 2 لیوان دیگر آبجوش به غذا اضافه کرده و وقتی غذا جوش خورد حرارت را کم میکنیم تا پخته شود.گوجه فرنگی ها را به دونیم قسمت کرده و در روغن سرخ میکنیم.
۴- وقتی خورش تقریبا 45دقیقه پخت و بادمجانها کاملا له شدند گوجه ها را اضافه میکنیم و بعد از 15دقیقه خورش را برای سرو با پلو آماده میکنیم.
سایر نکات
این غذا به دلیل وجود سبزی های محلی شمال بسیار اشتها آور و لذیذ است.
اگر بادمجانهای شما له نشدند خورش را آن قدر هم بزنید تا له شوند.
اگر سبزی مخصوص را نداشتید به جای آن از سبزی هایی که دارید بریزید و سعی کنید از نوع معطر بیشتر استفاده کنید.