انواع شـــــــربت و نوشیدنی
شربت عرق بیدمشک
مواد لازم
شکر ۱ پیمانه
آب ۲ پیمانه
عرق بیدمشک ۱/۲ پیمانه
طرز تهیه
۱- آب را درون قابلمهای ریخته، روی حرارت میگذاریم وقتی که آب به جوش آمد شکر را به آن اضافه کرده و میگذاریم تا دو دقیقه بجوشد، سپس آن را از روی حرارت بر میداریم تا سرد شود.
۲- بعد آب، شهد و عرق بیدمشک را به میزانی که دلخواه شماست مخلوط کرده، میتوانید در پایان کمی هم گلاب و زعفران به شربت اضافه کنید تا خوش عطرتر شود.
سایر نکات
از عرق بید مشک در طب سنتی ایران به عنوان تقویت کننده، آرامبخش، ضد رطوبت و ضد گرمازدگی استفاده می شود. همچنین برخی بر این باورند که عرق بیدمشک مقوی قلب است..
...............
شربت زعفران
مواد لازم
گلاب ۳ قاشق غذاخوری
زعفران سائیده شده ۱/۲ قاشق غذاخوری
شکر ( بستگی به ذائقه شما دارد) به مقدار لازم
آب ۵۰۰ میلی لیتر
طرز تهیه
۱- آب را در قابلمه گذاشته بگذارید تا بجوشد. سپس شعله اجاق را کم کرده به آن شکر اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شکر در آب حل شود.
۲- زعفران را که از قبل در آب خیسانده و حل شده را به آن اضافه کنید.
۳- هم بزنید تا مواد یک دست شود. بعد از چند دقیقه به آن گلاب اضافه کنید.
۴- حدود یک ربع دیگر بگذارید روی حرارت تا غلیظ شود.
۵- سپس آن را در ظرف شیشه ای تمیز در دار ریخته در یخچال نگهداری نمایید.
۶- هنگام سرو کردن یک سوم لیوان را شربت و مابقی را آب خنک همراه با یخ بریزید
................
شربت خاکشیر
مواد لازم
خاکشیر ۱/۲ پیمانه
شیره ی شکر یا شکر ۱ پیمانه
آب ۱ لیتر
گلاب به مقدار لازم
یخ به مقدار لازم
طرز تهیه
۱- ابتدا خاکشیر را ریگ شور کرده به این ترتیب توی یه کاسه اب ریخته ۱۵ دقیقه بعد ارام روی سطحش رو دور می ریزیم و داخل پارچ می ریزیم اگر ریگی هم داشته باشد ته کاسه ته نشین می شود.
۲- بعد شکر یا شیره شکر +گلاب یا هر عرقی که دوست داشتید را اضافه سپس اب و یخ را می ریزیم و نوش جان می کنید.
سایر نکات
سعی کنید خاکشیری رو خریداری کنید که کاملا تمییز باشه و ریگ کمتری داشته باشه
خاکشیر طبیعت گرم و تر دارد و برای سرد مزاجان بهتر است.....
...........
شربت تخم شربتی(تخم ریحان)
مواد لازم
شکر ۲ لیوان
آب ۱ لیوان
گلاب ۱/۴ لیوان
تخم شربتی(تخم ریحان) ۲ قاشق غذاخوری
زعفرون آب کرده(اختیاری) به مقدار لازم
طرز تهیه
۱- ابتدا زعفران را آب کنید و کنار بگذارید .بعد در یک کاسه،تخم شربتی را مانند خاکشیر بشویید(ریگ شویی )و روی دانه ها آب بریزید و بگذارید خیس بخورد.
۲- برای این مقدار کم، معمولا یک یا دو ساعت خیس خوردن کافی است.
۳- حالا باید شهد را درست کنید. آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم بگذارید. وقتی شربت غلیظ شد و به اصطلاح قوام آمد، زعفران را به آن اضافه کنید و اجازه دهید کمی خنک شود.
۴- سپس گلاب را به آن اضافه کنید و در آخر تخم شربتی را درون شهد آماده شده بریزید. پس از اینکه این مخلوط کاملا خنک شد، شربت شما آماده است.
۵- می توانید این شربت را ساده و بدون زعفران هم آماده کنید.
۶- در موقع مصرف با اب و یخ ان را بحد کافی رقیق می کنیم.
سایر نکات
در شهد شربت، دونه ها بالا هستند. ولی وقتی با آب سرد مخلوط می شوند، پایین می روند !
این شربت یکی از شربت های اصیل ایرانی است که در مراسم مذهبی صرف می شود.
تخم شربتی منبع فوقالعادهی اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 میباشد.
تخم شربتی منبع فوقالعادهی کلسیم است به طوری که 5 تا 6 برابر بیشتر از شیر میباشد. اگر موز را به عنوان منبع پتاسیم میشناسید باید بدانید که این دانههای ریز دو برابر بیشتر از موز پتاسیم و 3 برابر بیشتر از اسفناج آهن دارند. از نظر آنتیاکسیدانی نیز قویتر از میوهای مانند بلوبری هستند.
اگر میخواهید لاغر شوید به تخم شربتی اعتماد کنید؛ به خطر اینکه فیبر موجود در آنها باعث لعابدار شدنشان شده و احساس سیری بیشتری ایجاد میکنند.
علاوه بر این تخم شربتی با دفع مواد زائد بدن از طریق رودهها به عملکرد خوب آنها کمک میکند.
.............
شربت پرتقال
مواد لازم
آب پرتقال ۲ لیوان
آب ساده ۳ لیوان
شکر ۳ لیوان
فیله پرتقال ۱ کیلو گرم
اسانس و رنگ پرتقالی به مقدار لازم
طرز تهیه
۱- آب ساده و شکر را در قابلمه روی حرارت شدید قرار دهید، آب که به جوش آمد، کف و جرم روی آن را بگیرید. حرارت را کم کنید و به مدت 35 دقیقه بجوشانید.
۲- آب پرتقال را اضافه کنید و زمان بدهید تا به جوش آید.
۳- فیلههای پرتقال را درون تنظیف نازکی بپیچانید و بعد از به جوش آمدن آب پرتقال به درون قابلمه اضافه کنید.
۴- حرارت را کم کنید و به مدت 35 دقیقه دیگر روی حرارت نگاه دارید.
۵- بعد از این مدت تنظیف را از قابلمه خارج کنید. تنظیف را وقتی سرد شد فشار دهید و این عصاره را هم به شربت اضافه کنید.
۶- وقتی که شربت حرارتش را از دست داد در یخچال
را روی شعله قرار دهید تا 10 دقیقه بجوشد و رنگ و طعم نعنا را به خود بگیرد
سپس تفاله برگ های نعنا را جدا کنید و شربت را از صافی رد کنید
شربت نعنای شما آماده است . پس از خنک شدن می توانید سرو کنید
شربت نعنا را می توانید تا یک سال در یخچال نگهداری کرد
...........
شیر بادام
مواد لازم
مغز بادام خام 50 گرم
عسل 3 قاشق غذاخوری
آب سرد 3 لیوان
دستور غذا
پوست بادامها را جدا کنید و آنها را به همراه آب سرد و عسل در مخلوطکن به طور کامل مخلوط کنید تا کاملاً به صورت شیر درآید
نکات قابل توجه
طریقه پوست کندن بادامها: بادامها را در آب در حال جوش بریزید و پس از یک جوش خوردن، ظرف را از روی حرارت بردارید. حدود 30 ثانیه صبر کنید و بعد بادامها را از آب جوش خارج سازید و با آب سرد بشویید. در این حالت پوست آنها به راحتی جدا میشود.
...............
شیر موز شکلاتی
مواد لازم
موز پوست کنده خرد شده 1 عدد
شیر سرد نصف لیوان
شکلات مایع 1 قاشق غذاخوری
یخ 2 تکه
شکر کمی
دستور غذا
تمام مواد را در میکسر ریخته مخلوط می نمائیم تا کف کند
بعد شیرموز را در لیوان ریخته و با نی می نوشیم.می توانیم شکلات مایع را در قیف ریخته و روی شیر موز را با شکلات تزئین کنیم
..........
شیر موز شکلاتی
مواد لازم
موز پوست کنده خرد شده 1 عدد
شیر سرد نصف لیوان
شکلات مایع 1 قاشق غذاخوری
یخ 2 تکه
شکر کمی
دستور غذا
تمام مواد را در میکسر ریخته مخلوط می نمائیم تا کف کند
بعد شیرموز را در لیوان ریخته و با نی می نوشیم.می توانیم شکلات مایع را در قیف ریخته و روی شیر موز را با شکلات تزئین کنیم
...............
شربت آلبالو
مواد لازم
آب ۴ لیوان
شکر ۲ کیلو گرم
آلبالو ۱ کیلو گرم
طرز تهیه
۱- آلبالو ها را می شوییم و دم های آنها را می گیریم
۲- آب را روی شکر در یک قابلمه می ریزیم و می گذاریم بجوشند تا قوام بیاید سپس با صافی آنرا صاف می کنیم و سپس آلبالو ها را داخل آن میریزیم و می گذاریم جوش بزند و رنگ بیندازد. توجه داشته باشید که آلبالو ها له نشود چون در آن صورت شربت کدر خواهد شد
۳- پس از اینکه آلبالو ها خوب رنگ انداخت و قوام شربت مناسب شد، آن را از صافی، که بهتر است پارچه ای باشد رد می کنیم و شربت آماده است
سایر نکات
برای تزیین پارچ شربت می توانید آلبالو های تازه و هسته گرفته شده را حلقه حلقه کنید و همراه یخ داخل پارچ بریزید.
.............
شربت آبلیمو
مواد لازم
آب لیمو ترش تازه ۲ پیمانه
شکر ۳ پیمانه
رنده پوست لیمو ترش کمی
طرز تهیه
۱- شکر را با 5 الی 6 پیمانه آب می جوشانیم تا شکر کاملاً در آب حل شود و کمی غلیظ گردد. سپس آن را از روی حرارت برداشته و می گذاریم خنک شود.
۲- آب لیمو ترش و رندهٔ پوست لیمو را به شهد اضافه می کنیم و با توجه به ذائقه، آن را با میزان دلخواه آب، رقیق می کنیم.
...............
شربت به لیمو
مواد لازم
به 2 کیلوگرم
شکر 2 کیلوگرم
آب لیمو نصف استکان
آب 4 لیوان
دستور غذا
به را تمیز میکنیم و خوب میشوییم. آن را رنده یا 4 قاچ میکنیم. مغز و تخم آن را میگیریم
بهها را چرخ میکنیم تا شیبه به پوره شود، سپس در صافی میریزیم و آبِ آن را میگیریم و کنار میگذاریم
شکر را با 4 لیوان آب مخلوط میکنیم و میگذاریم 2 تا 3 جوش بزند و بعد شربت را از صافی رد میکنیم
آب به که قبلاً گرفتهایم را با شربتِ از صافی رد شده، مخلوط میکنیم و روی اجاق گاز میگذاریم تا چند جوش بزند و شربت قوام بیاید. سپس آب لیمو را اضافه میکنیم و بعد از یکی دو جوش شربت را از روی اجاق برمیداریم و در شیشههای تمیز و استرلیزه که درب آنها محکم میشود میریزیم و اجازه میدهیم شربت خنک شود بعد در آن را میگذاریم
.............
خیارسکنجبین با طعم نعناع
مواد لازم
خیار 2 عدد
لیموترش یک عدد
سکنجبین یا عسل نصف فنجان
عرقنعنا یا گلاب نصف فنجان
دستور غذا
پیش از هرچیز لیموترش را پوست بگیرید و فیله آن را جدا کرده و همراه عرق نعناع درون پارچ مخلوطکن بریزید.
پس از آن خیار را خوب شسته و آن را با پوست داخل پارچ اضافه کرده و آنها را با هم مخلوط کنید. برای مخلوط کردن این مواد تنها کافی است با سرعت بالا بهمدت یک دقیقه دستگاه را روشن کنید. توجه داشته باشید برای هر لیوان احتیاج به یک خیار متوسط دارید.
بعد از مخلوط شدن این مواد، آنها را درون لیوان بریزید و متناسب با ذائقه خود و مهمانتان سکنجبین به لیوانها اضافه کنید. میتوانید با کم و زیاد کردن میزان سکنجبین یک شربت سکنجبین خیار شیرین یا کمشیرین تهیه کنید.
بهترین روش برای تزیین این نوشیدنی خوشآب و رنگ آن است که پس از اضافه کردن چند قطعه یخ به داخل لیوان، 6 تا 7 برش نازک از یک خیار متوسط را درون آن بریزید و با یک برش نازک از لیموترش آن را تزیین کنید.
روش دیگر آن است که از برگهای تازه نعناع برای تزیین استفاده کنید. در این حالت میتوانید چند برگ از نعنای تازه را ساطوری کرده و آن را به شربت خیار و سکنجبین اضافه کنید و به جای برش لیمو یک برگ نعناع را روی لیوان قرار دهید.
برای تهیه این شربت میتوانید به جای سکنجبین از عسل نیز برای شیرین کردن طعم آن استفاده کنید.
این نوشیدنی را خنک بنوشید
اضافه کردن سکنجبین به خیارسکنجبین خواص درمانی کمنظیری را به نوشیدنی شما میدهد، از این رو توصیه ما این است که برای دریافت بیشتر خواص درمانی و شفابخش آن از سکنجبینهایی که با قند طبیعی تهیه میشوند، استفاده کنید و سکنجبینهایی را برای تهیه این نوشیدنی انتخاب کنید که شیرین یا مایل به شیرینی باشند. در این صورت میتوانید علاوه بر آنکه با این نوشیدنی حرارت معده و دستگاه گوارش را کم کنید، از خواص صفرابر سکنجبین نیز بهرهمند شوید.
............
اسموتی کیوی با نعناع
مواد لازم
شکر 3 قاشق غذا خوری
آب گرم نصف فنجان
کیوی پوست کنده 3عدد
شربت لیمو یخ زده 2 قاشق غدا خوری
برگ نعناع ریز شده 2 قاشق غذا خوری
دستور غذا
درون فنجان شکر را با آب گرم حل کنید و سپس در گوشه ای قرار دهید تا کمی خنک شود.
یخ ، کیوی ، شربت لیمو یخ زده، نعناع و مخلوط شکر و آب را درون مخلوط کن می ریزیم تا زمانی که کاملا یکدست شوند وبا یکدیگر ترکیب شوند با هم مخلوط می کنیم.
............
شربت نعناع
مواد لازم
نعنای تازه و سبز 500 گرم
شکر یک کیلو
آب 2 لیوان
دستور غذا
نعنا را پاک کنید
سعی کنید فقط از برگ های آن استفاده کنید
بعد از پاک کردن ، برگ های نعنا را بشویید
شکر و آب را در ظرفی مخلوط کنید و برگ های نعنا را به آن اضافه کنید
ظرف نگهداری کنید