پیراشکی گوشت و سیب زمینی

پیراشکی گوشت و سیب زمینی

▪️ سیب زمینی آب‌پز ۳ عدد
▪️ نمک و فلفل سیاه کمی
▪️ گوشت چرخی ۲۵۰ گرم
▪️ پیاز ۱ عدد
▪️ روغن و زرد چوبه به مقدار لازم
▪️ تخم مرغ ۱ عدد
▪️ کره ۵۰ گرم
▪️ آرد سوخاری مقداری.


● طرز تهیه:
سیب زمینی های آب‌پز را پوست بکنید و با رنده ریز رنده کنید. بعد به آن نمک و فلفل اضافه کنید تا خمیر سیب زمینی آماده شود . گوشت چرخ کرده را با پیاز در کمی روغن تفت دهید تا آب گوشت بخار شود. بعد از بخار شدن آب گوشت نمک و فلفل سیاه و زرد چوبه را به آن بیفزایید و با حرارت ملایم گوشت را سرخ کنید . از خمیر سیب زمینی به اندازه یک توپ کوچک بردارید و در کف دست پهن کنید. در وسط آن به اندازه یک قاشق چایخوری از مایه گوشت بگذارید و خمیر را مجددا به شکل توپ در آورید . توپ های خمیر سیب زمینی را به تخم مرغ زده و درون یک ظرف کم عمق که از قبل چرب کرده اید بچینید. بعد روی آنها را آرد سوخاری بپاشید . بعد ظرف را در فر ۲۰۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید و بعد از آن ظرف را ۵ دقیقه از بالا حرارت دهید تا روی پیراشکی ها طلایی شود .

دلمه کلم پیچ-عکس مرحله به مرحله دلمه

مواد لازم برای تهیه دلمه کلم پیچ
کلم پیچ بزرگ / 1 عدد
برنج /2 پیمانه
لپه / یک استکان
گوشت چرخ کرده / 400 گرم
سبزی دلمه / 1 کیلو شامل /تره /گشنیز /جعفری / ترخون / مرزه / شو ید /نعنا / پیارچه
پیاز 2 عدد بزرگ
نمک وفلفل و زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم
رب به میزان لازم
سرکه یک استکان
شکر دو قاشق

طرز تهیه دلمه کلم
اول یک قابلمه بزرگ برمیداریم وبرگهای کلم را که از بند بند ساقه جدا کردیم را روی هم قرار داده داخل قابلمه می گذاریم وآب میریزیم وقتی جوش آمد میبینیم که آبا برگها نرم شدند یا نه وفتی نرم شدند آنها را در سبد ریخته تا خنک شود.

اینکه میتوانیم قسمت چوبی کلم یعنی مغز کلم را بصورت یک مخروطی با کارد تیزی در آوریم و داخل آب جوش قرار دهیم تا برگها کمی نرم شود سپس از آب بیرون آورده و به آرامی برگها را جدا می کنیم.

پیازها را نگینی خرد کرده وفتی نیم سرخ شد گوشت چرخ کرده را اضافه میکنیم نمک وزردچوبه و رب را هم می افزاییم.

برنج را شسته در یک قابلمه ریخته با کمی نمک میگذاریم تا نیم پز شوند. لپه را هم شسته ومی پزید. سبزی ها را خوب پاک کرده شسته و خرد کنید.

حالا مواد تفت داده شده را در کاسه بزرگی ریخته برنج نیم پز و لپه پخته سبزی دلمه خرد شده را هم اضافه میکنیم . همه مواد را هم میزنیم سپس برگهای کلم پیج را از آب خارج کرده و می گذاریم تا خنک شوند .

قسمت پشت کلم پیچ که دارای یک رگبرگ ضخیمی است با کارد تیزی کمی می گیریم تا بتوانیم از مواد، داخل کلم پیچ ریخته و به راحتی آن را بپیچیم.

عکس پیچیدن دلمه
کف قابلمه مناسبی که دلمه ها درآن جا بشوند را مقداری از برگهای کلم می چینیم سپس از مواد بالا به اندازه دوقا شق بیشتر یا کمتر بستگی به اون برگ کلم داره برمیداریم وسط کلم گذاشته وآنرا مانند بقچه میپیچیم . یا به دلخواه خودتان دوکی شکل بپیچید طوری که بقچه ها یا دوکها باز نشوند.

وقتی مواد مان تمام شد دو ق روغن جامد ونمک اگر روغن مایع بود 2 سه ق روی دلمه داده با 4 الی 5 لیوان آب میگذاریم تا بپزد اگر برنج خام بود بیشتر آب لازم داره تا برنج بپزد…

در انتهای پخت سس دلمه را آماده میکنیم سس را به تمام جاهای دلمه ریخته تا مزه سس بخورد دلمه ها بره

 سس دلمه
در یک کاسه نصف استکان سرکه و دو ق غذا خوری شکر 4 ق رب و یک مقدار نمک به مواد اضافه کنید سس را هم روی تمام دلمه ها ریخته .اگر ترش دوست دارید میتونید شکر کمتر اضافه کنید اگر هم شیرین باز این بسته به ذائقه شما داره.

شیک نسکافه وموز

شیک نسکافه وموز

کیک باقلوا

کیک باقلوا


 آرد 2 لیوان شکر 1 لیوان روغن مایع 1 لیوان ماست 1 لیوان تخم مرع 4 عدد بکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری وانیل و هل کمی مواد شربت یک ونیم لیوان شکر یک لیوان آب و گلاب زعفران کمی طرز تیه مواد شربت را روی حرارت گذاشته از زمان جوش چند دقیقه بجوشه نیازی نیست غلیظ بشه برای کیک تخم مرغ شکز و وانیل رو خوب میزنیم تا حجم ان 2 برابر بشه و کاملا سفید این قسمت خیلی مهم هست بعد ماست رو اصافه میکنیم و روغن یک دور با همزن بزنید نکته اینجاست وقتی روغن رو اصافه کردید زیاد هم نزنید پف تخم مرغ رو میخوابونه بعد آرد و بکینگ پودر رو الک کرده به ماده اصلی و با پالت هم میزنیم ته قالب رو چرب و خوب آرد میپاشیم مایع رو ریخته و در فر با حرارت 180 طبقه وسط به مدت 30 تا 40 دقیقه تا روی اون کاملا طلایی بشه اگر دوست داشته باشید میتونید دو تا زرده تخم مرغ رو با یک قاشق شیر مخلوط و کمی زعفران مخلوط و روی کیک قبل از تو قر گذاشتن با قلم نو پخش کنید بعد کیک رو با چاقو اره ای به صورت لوزی برش کرده و شربت رو روی کیک میریزیم برای ریختن شربت باید این نکته رو رعایت کنید یا یک گرم باشه شربت سرد یا برعکس اگر هر دو گرم باشه کیکتون خمیر میشه برای شربت میتونید هر مقدار سلیقه دارید بریزید من خودم کم میریزیم امیدوارم درست کنید و لذت ببرید راستی قالبش 30 در 40 هست

لازانیا قیفی

لازانیا قیفی


مواد لازم
سینه مرغ پخته شده ۱ عدد(نصف سینه)
زردچوبه ۱قاشق چایخوری برای مرغ
۱ قاشق غذا خوری هم برای خمیر لازانیا
نمک به میزان لازم
پیاز متوسط ۱ عدد
روغن مایع / 2 قاشق غذاخوری
خمیر لازانیای گرد / 1 بسته
فلفل دلمه ای / 1 عدد کوچک
قارچ / 250 گرم
کنسرو ذرت / 3 قاشق غذاخوری
پنیر موتزارلا / 1 بسته
سس مایونز / 1 قاشق غذاخوری
کره / برای چرب کردن کف ظرف
شیر / یک لیوان

طرز تهیه :
پیاز را با یک قاشق چایخوری زردچوبه و 2 قاشق غذاخوری روغن مایع کمی تفت دهید و سپس مرغ را اضافه کنید و بعد کمی تفت داده در قابلمه را بگذارید تا بپزد ( 45 دقیقه ) در انتهای پخت نمک را به آن بیافزایید - پس از پخت مرغ را ریش ریش کرده - قارچ و فلفل دلمه را خرد کرده و با کنسرو ذرت مخلوط میکنیم - یعنی مخلوطی از (مرغ ریش شده - فلفل دلمه نگینی خرد شده - قارچ نگینی خردشده - ذرت و کمی پنیر پارمزان ) داریم.

 
یک بسته لازانیای گرد نیاز داریم .


قابلمه بزرگتری را پر از آب کرده و کمی نمک، روغن و یک قاشق غذاخوری زردچوبه به آن اضافه میکنیم و منتظر میشویم تا جوش آید.
سپس لازانیاها را تک تک به آب اضافه میکنیم و به مدت 15 دقیقه با حرارت متوسط می پزیم (‌در قابلمه را نگذارید )
سپس قابلمه حاوی لازانیا را داخل سینک ظرفشوئی گذاشته و آب سرد را با فشار کم درون آن باز میکنیم ، تا زمانی که آب داخل ظرف کاملاً سرد شود.

 
سپس خمیرها را یکی یکی بیرون آورده و روی دستمال تمیزی پهن میکنیم و بعد خمیر را از وسط برش میزنیم.


روی خمیر برش خورده کمی مایونز می مالیم و سپس خمیر را با دست حالت قیف درست میکنیم.

داخل قیف را با مخلوط گوشت و سبزیجاتی که قبلا آماده کرده ایم پر میکنیم.


روی مواد را کمی پنیر رنده شده و پودر آویشن می پاشیم.


و قیف ها را داخل ظرفی که با کره سرد چرب کرده ایم می چینیم . ( بهتر است ظرف گرد باشد ).

 
یک لیوان شیر را روی تمام قیف ها می ریزیم و سپس پنیر موتزارلا را به شکل دلخواه روی آن می پاشیم ( بهتر است پنیر تمام سطح قیف ها را نپوشاند تا شکل اصلی نمایان تر باشد )


 
لازانیا را به مدت 40 دقیقه با حرارت 180 درجه سانتیگراد بپزید. ( فر باید از قبل گرم شده باشد )


میتوانید پس از پخت روی لازانیا را با سس کچاب ( گوجه فرنگی ) تزیین کنید.

 
همانطور که می بینید با وجود اینکه روی تمام لازانیا با پنیر پوشانده نشده ولی کاملاً لطیف و خوشمزه است و دلیل استفاده از شیر در این لازانیا برای جلوگیری از خشک شدن آن است.