ﮐﺘﻠﺖ ﺑﺎﻗﺎﻟﯽ
ﻣﻮﺍﺩ ﻻﺯﻡ :
ﺳﯿﺐ ﺯﻣﯿﻨﯽ ۳۵۰ ﮔﺮﻡ
ﺳﯿﺮ ۲ ﻋﺪﺩ
ﺯﯾﺮﻩ ﮐﻮﺑﯿﺪﻩ ﻧﺼﻒ ﻗﺎﺷﻖ ﻏﺬﺍ ﺧﻮﺭﯼ
ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ ۱ ﻋﺪﺩ
ﺍﺳﻔﻨﺎﺝ ۱۵۰ ﮔﺮﻡ
ﺑﺎﻗﺎﻟﯽ۶۰۰ ﮔﺮﻡ
ﺯﺭﺩﭼﻮﺑﻪ ﻧﺼﻒ ﻗﺎﺷﻖ ﻣﺮﺑﺎ ﺧﻮﺭﯼ
ﭘﻮﺩﺭ ﮔﺸﻨﯿﺰ ﻧﺼﻒ ﻗﺎﺷﻖ ﻣﺮﺑﺎ ﺧﻮﺭﯼ
ﮔﺸﻨﯿﺰ ﺗﺎﺯﻩ ۲۰ ﮔﺮﻡ(ﺧﺮﺩ ﺷﺪﻩ)
ﭘﻮﺩﺭ ﺳﻮﺧﺎﺭﯼ ۴۰ ﮔﺮﻡ
ﻓﻠﻔﻞ ﻗﺮﻣﺰ ﯾﺎ ﻓﻠﻔﻞ ﺳﺒﺰ ﺧﺮﺩ ﺷﺪﻩ ۱ ﻋﺪﺩ
ﺭﻭﻏﻦ ﺯﯾﺘﻮﻥ ﺑﻪ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﮐﺎﻓﯽ
ﻃﺮﺯ ﺗﻬﯿﻪ :
ﺳﯿﺐ ﺯﻣﯿﻨﯽ ﺭﺍ ﭘﻮﺳﺖ ﮐﺮﺩﻩ ﻭ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﮑﻌﺐ ﺧﺮﺩ ﮐﻨﯿﺪ ﻭ ﺩﺭ ﺁﺏ ﮐﻤﯽ ﺑﭙﺰﯾﺪ .
۲ ﻗﺎﺷﻖ ﺭﻭﻏﻦ ﺯﯾﺘﻮﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻇﺮﻓﯽ ﺭﯾﺨﺘﻪ ﺍﺳﻔﻨﺎﺝ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺣﺮﺍﺭﺕ ﺯﯾﺎﺩ ﺗﻔﺖ ﺩﻫﯿﺪ ﮐﻪ
ﺁﺏ ﻧﯿﻨﺪﺍﺯﺩ، ﻣﯿﮕﺬﺍﺭﯾﻢ ﺳﺮﺩ ﺷﻮﺩ . ﺑﺎﻗﺎﻟﯽ ﺭﺍ ﺍﺯ ﭘﻮﺳﺖ ﺟﺪﺍ ﮐﺮﺩﻩ ﻣﯿﭙﺰﯾﻢ ﺗﺎ ﻧﺮﻡ
ﺷﻮﺩ، ﮐﻨﺎﺭ ﻣﯽ ﮔﺬﺍﺭﯾﻢ . ﻓﻠﻔﻞ ﻗﺮﻣﺰ ﺭﺍﺧﺮﺩ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﮔﺮ ﻣﯿﺨﻮﺍﻫﯿﻢ ﺯﯾﺎﺩ ﺗﻨﺪ ﻧﺒﺎﺷﺪ
ﺗﺨﻢ ﻫﺎﯼ ﻭﺳﻂ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻣﯽ ﺁﻭﺭﯾﻢ . ﺳﯿﺐ ﺯﻣﯿﻨﯽ ﺭﺍ ﭘﻮﺭﻩ ﮐﺮﺩﻩ، ﭘﻮﺩﺭ ﺯﯾﺮﻩ ﻭ
ﺳﯿﺮ ﺧﺮﺩ ﺷﺪﻩ ﻭ ﭘﻮﺩﺭ ﮔﺸﻨﯿﺰﻭ ﺯﺭﺩ ﭼﻮﺑﻪ ﻭ ﻓﻠﻔﻞ ﻗﺮﻣﺰ ﺧﺮﺩ ﺷﺪﻩ ﺭﺍ ﻫﻢ ﺑﻪ ﺁﻥ
ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﺮﺩﻩ . ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻇﺮﻓﯽ ﺟﺪﺍ ﺑﻬﻢ ﺯﺩﻩ ﻭﺑﺎ ﺍﺳﻔﻨﺎﺝ ﻭﮔﺸﻨﯿﺰ ﻭ ﭘﻮﺩﺭ
ﺳﻮﺧﺎﺭﯼ ﻭ ﻧﻤﮏ ﻭ ﻓﻠﻔﻞ ﺳﯿﺎﻩ ﺑﻪ ﺳﯿﺐ ﺯﻣﯿﻨﯽ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﺮﺩﻩ ﻭ ﻭ ﺩﺭ ﺁﺧﺮ ﺩﻭ ﻗﺎﺷﻖ
ﺭﻭﻏﻦ ﺯﯾﺘﻮﻥ ﺑﻪ ﻣﻮﺍﺩ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﺮﺩﻩ ﻫﻤﻪ ﻣﻮﺍﺩ ﺭﺍ ﺧﻮﺏ ﺑﺎ ﻫﻢ ﻣﺨﻠﻮﻁ ﮐﻨﯿﺪ، ﺭﻭﻏﻦ
ﮐﻤﯽ ﺩﺭ ﻣﺎﻫﯿﺘﺎﺑﻪ ﺭﯾﺨﺘﻪ ﺗﺎ ﺩﺍﻍ ﺷﻮﺩ، ﺩﺳﺘﻤﺎﻥ ﺭﺍﺧﯿﺲ ﮐﺮﺩﻩ ﻭ ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻘﺪﺍﺭﯼ
ﺑﺮﺩﺍﺷﺘﻪ ﻭ ﺑﻪ ﺷﮑﻞ ﮐﺘﻠﺖ ﺩﺭ ﻣﯿﺂﻭﺭﯾﻢ ﻭ ﺩﺭ ﺭﻭﻏﻦ ﺳﺮﺥ ﻣﯿﮑﻨﯿﻢ ﺗﺎ ﻫﺮ ﺩﻭ ﻃﺮﻑ
ﺁﻥ ﻃﻼﯾﯽ ﺷﻮﺩ
آش اسفناج
مواد لازم:
اسفناج پاکشده یک کیلوگرم
عدس یک و نیم پیمانه
پیازداغ چهار قاشق غذاخوری
روغن مایع دو قاشق غذاخوری
رشته آش و کشک به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
سیر داغ و نعنا داغ از هر کدام دو قاشق غذاخوری
کلم برگ سفید دو پیمانه
پیاز متوسط یک عدد
طرز تهیه:
اسفناجها را خرد کرده به همراه عدس و پیاز بگذارید تا بپزد. نمک، فلفل، زردچوبه و روغن را نیز بریزید. کلمها را جداگانه آبپز کرده تا ضُخم آن از بین برود و پس از پخت، اسفناج را به آن اضافه کنید.
سپس پیاز، نعنا و سیرداغ را اضافه کنید. بعد از جا افتادن مواد، رشته را دو تکه کرده و در آن ریخته تا بپزد و لعابدار شود.
نکته:
این آش با کشک یا رب انار و رب گوجهدرختی سرو میشود.
خورش آلو مرغ، برای مجالس رسمی
خورش آلو مرغ خورش بسیار خوشمزه ای است و طرز پخت و مزه آن با مرغی که به صورت متداول با مقداری الو پخته میشود متفاوت است طبخ این غذا در مجالس رسمی پیشنهاد مناسبی است.
مواد اولیه :
برای ۶ نفر
لپه ۱۰۰ گرم
آلو ۴۰۰ گرم (خورشتی)
پیاز ۴ قاشق سوپخوری (سرخ شده)
مرغ یک کیلو و نیم
زعفران نصف قاشق چایخوری
نمک به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
شکر به میزان لازم (اختیاری)
طرز تهیه:
ابتدا آلوی خشک را شسته و با مقداری آب ولرم خیس کنید .در ظرفی مناسب مقداری روغن را داغ کنید و پیاز را در آن تفت دهید و سپس مرغ را به آن اضافه کرده و خوب سرخ کنیدو سپس ادویه و لپه شسته و خیس خورده را به آن اضافه کرده و خوب تفت دهید تا از خامی در بیایند.الوی خیس کرده را به همراه آب آن به مواد اضافه کرده و زعفران را با مقداری آب جوش آبکرده و به مواد اضافه کنید و با کم کردن حرارت اجازه دهید خوب بپزند.
نکات:
۱) سعی کنید هر مقدار آب برای خورش نیاز دارید روی الو بریزید تا آب مزه دار شود.
۲) سعی کنید آلوی شما بدون هسته باشد و اگر هسته دار است هسته آن را قبل یا بعد از پخت جدا کنید.
دلمه برگ,بادمجان ,فلفل و گوجه
طرز تهیه: ابتدا بادمجان و فلفل دلمه اى را جدا آبپز میکنیم. سپس داخل بادمجان و فلفل را با مواد دلمه پر میکنم. براى طعم دار کردن آن مقدارى رب گوجه را سرخ کرده فلفل و نمک میزنیم به همراه آبلیمو مقدارى آب میریزم تا بجوشد سپس روى دلمه ها میریزیم. براى ترش تر شدن آن میتوان داخل قابلمه گوجه سبز را نیز اضافه کرد.
برای این چاشنی خسیسی نکنید
یکی از بهترین ربهایی که در دنیا وجود دارد رب انار است چون منبع غنی پلیفنولهاست که جزء بهترین آنتیاکسیدانها هستند و از پیری و چروک صورت جلوگیری میکنند. این رب هم ضدسرطان و هم ضدبیماریهای قلبی و عروقی است. ممکن است در تهیه رب انار، هسته آن هم گنجانده شده باشد که در این صورت برای حافظه و بینایی هم بسیار مفید است. رب انار نسبت به حرارت بسیار مقاوم است و حتی اگر حرارت زیاد هم ببیند همچنان مواد مفید خود را نگه میدارد ولی نباید آنقدر هم حرارت دادن را طول دهیم که کاراملیزه شده و آکریلامید مضر در آن تولید شود.