شامی بابلی

شامی بابلی

مواد لازم
سبزی معطر چرخ شده (اناریجه، زلنگ، نعنا، گشنیز، تره، برگ سیر) ۱۵۰ گرم
گوشت ۵۰۰ گرم
لپه ۲۵۰ گرم
پیاز ۲ عدد
تخم‌مرغ ۴ عدد
آب زعفران ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل وزردچوبه، روغن به مقدار لازم

طرز تهیه
۱- ابتدا گوشت را با دو عدد پیاز، ادویه زردچوبه و دو لیوان آب روی حرارت قرار می‌‌دهیم تا کاملا بپزد به طوری که آب آن به خورد گوشت برود.
۲- لپه را که از دو تا سه ساعت قبل خیس کرده ایم، می‌پزیم به طوری که آبی از آن نماند.
۳- گوشت، لپه و سبزی را از چرخ‌گوشت رد می‌کنیم به آن نمک، فلفل و آب زعفران اضافه و مخلوط می‌کنیم. تخم‌مرغ را یکی‌یکی افزوده و مواد شامی را ورز می‌دهیم.
۴- در تابه مناسبی روغن ریخته و می‌گذاریم تا داغ شود. سپس شامی‌ها را روی حرارت ملایم سرخ می‌کنیم.

آش ترش مازندرانی

آش ترش مازندرانی

مواد لازم
لوبیا چیتی ۱ پیمانه
عدس ۱/۲ پیمانه
سبزی (شامل چوچاق،اسفناج،گزنه و چغندر) 1.5 کیلو گرم
سیب زمینی ۲ عدد
سیر ۳ بوته
لبو (کوچک) ۳ عدد
رشته (آشی) ۷۵۰ گرم
رب انار ۲ قاشق غذاخوری
رب آلوچه ۱ قاشق غذاخوری
آرد ۱/۳ پیمانه
روغن به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه
۱- ابتدا چوچاق و سیر را ساطوری کرده و با روغن تفت دهید، عدس و لوبیا را با مقداری آب نیم‌پز کنید.بعد از آن بقیه سبزی‌ها را خرد و به آن اضافه کنید.
۲- آرد را با مقداری آب حل کرده و به بقیه مواد بیفزایید سیب‌زمینی و لبوها را خرد کرده و به مواد اضافه نمایید.
۳- بعد از آن رشته را اضافه کنید کمی که رشته باز شد می‌‌توانید رب انار و رب آلوچه را بریزید بعد سیر و چوچاق خردشده را ریخته و اجازه دهید آش جا بیفتد.

سایر نکات
1)این آش غذای سنتی استان مازندران است.
2)حتما حبوبات را از شب قبل خیس کرده و آب آن را 2بار عوض کنید و اگر فراموش کردید آن را 2بار جوشانده و آبش را خالی کنید و بعد بپزید.
3)اگر به هریک از سبزیها دسترسی نداشتید آن را حذف کرده و به بقیه سبزیها اضافه کنید.

خورش باقلا قاتق

خورش باقلا قاتق

مواد لازم
باقلا (کشاورزی گیلان) ۳۰۰ گرم
شوید (خشک) ۳ قاشق سوپ خوری
تخم مرغ ۳ عدد
سیر ۴ حبه
کره (یا روغن زیتون) ۱۰۰ گرم
نمک و فلفل به مقدار لازم
دارچین و زردچوبه به مقدار لازم
آب ۱ لیتر

طرز تهیه
۱- ابتدا پوست باقلا ها را جدا کرده و در ظرف مناسب یا گمج مقداری روغن یا کره میریزیم و کمی باقلا را در آن تفت میدهیم
۲- سپس شوید خشک، سیر کوبیده، زردچوبه و نمک را اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم بعد از اینکه مواد به خوبی تفت خورد، آب را روی آنها می‌ریزیم و همان‌طور روی حرارت باقی می‌گذاریم تا باقلا نیم پز شود (این نوع از باقلا زود له می‌شود).
۳- پس از جوش آمدن آب، تخم‌مرغ را اضافه می‌کنیم.این تخم‌مرغ‌ها باید خوب پخته شود.در آخر با دارچین و فلفل غذا را خوش‌طعم می‌کنیم.

سایر نکات
باقلاقاتق یا خورش باقلا از خوشمزه‌ترین غذاهای گیلانی است که با لوبیای خاص گیلان به نام پاچ باقلا درست می‌شود. این خورش در سایر قسمت های شمالی کشور هم طبخ میشود و به عنوان معروف ترین غذای شمالی در اکثر رستورانها طبخ میگردد
پاچ باقلای خشک را از فروشگاه‌های خواروبار می‌توان خرید
 پاچ باقلا دو نوع است: پاچ باقلای محلی که پس از پخته شدن شکل خود را حفظ می‌کند و پاچ باقلای کشاورزی که زودپز بوده و اگر زیاد پخته شود له می‌شود
تخم مرغ را نباید داخل غذا هم بزنید
شوید اگر خیلی زیاد باشد موجب تلخی غذا می‌شود
اگر از باقلای تازه محلی استفاده می‌کنید، نیاز به خیس خوردن ندارد، ولی نوع خشک آن احتیاج به خیس خوردن دارد
حتما باقلا را از شب قبل خیس کنید تا پوست آن راحت جدا شود
از باقلای مازندرانی استفاده نکنید؛ زیرا این باقلا در تهیه‌ی باقلا وابیج به کار می‌رود
این غذا با ماهی شور، زیتون پرورده، سیرترشی، ماست و خیار سرو می‌شود
اگر به هر دلیلی امکان استفاده از تخم‌مرغ را ندارید، می‌توانید آن را به غذا اضافه نکنید.

پلا کباب(محلی گیلان)

پلا کباب(محلی گیلان)

مواد لازم
گوشت ۲۰۰ گرم
برنج ۱۰۰ گرم
نمک و فلفل به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
ماست (چکیده) به مقدار لازم
باقلا (پخته) به مقدار لازم
زیتون (پرورده) به مقدار لازم
پیاز به مقدار لازم
اشپل (شور) به مقدار لازم
گردو به مقدار لازم

طرز تهیه
۱- ابتدا برنج را چند بار شسته و با یک قاشق نمک در آب خیس کنید، پس از نیم ساعت آب آن را دور ریخته مجددا دو پیمانه آب به آن اضافه کرده و با دو قاشق روغن به مدت 45 دقیقه به آرامی کته کنید.
۲- گوشت را تکه‌تکه کرده و در پیاز رنده‌شده همراه نمک و فلفل به مدت دو ساعت بگذارید در یخچال بماند بعد گوشت را به سیخ زده و روی ذغال یا اجاق‌گاز کباب کنید.
۳- این غذا را با مقداری اشپل شور،ماست چکیده،باقلا،گردو و زیتون پرورده تزیین کرده و سرو کنید.

سایر نکات
1) این غذا جزو غذاهای محلی گیلان است و همراه دوغ محلی خورده می‌شود.
2)بهتر است به گوشت مقداری زعفران هم بزنید.
3)توجه داشته باشید که این غذا حتما به همراه مواد ذکر شده سرو میشود.

املت انار گیلانی

املت انار گیلانی

مواد لازم
انار (درشت و ترش) ۳ عدد
پیاز ۲ عدد
سیر ۴ حبه
پودر سیر ۱ قاشق مربا خوری
تخم مرغ ۳ عدد
شاتوت(برای تزیین) به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

طرز تهیه
۱- ابتدا سیر و پیاز را رنده کرده و با کمی نمک مخلوط کنید و پودر سیر را نیز به آنها اضافه نمایید.در تابه مقداری روغن بریزید و سیر و پیاز را کاملا تفت دهید تا طلایی شوند.
۲- انار را شسته و دان کنید و مقداری نمک به آن بیفزایید و به پیاز و سیر اضافه کنید و کمی تفت دهید و اگر روغن کم بود قدری روغن به آن اضافه کنید.تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید و 1 دقیقه باچنگال مخلوط نمائید و بعد ادویه و زعفران را به آن بیفزایید.
۳- در تابه ای مسطح مقداری روغن بریزید و اجازه دهید کاملا داغ شود سپس تخم مرغ زده شده را داخل آن ریخته و سریع بچرخانید تا همه سطح تابه را بپوشاند.
۴- وقتی تخم مرغ پخت مایه انار را داخل آن ریخته و تخم مرغ را از یک طرف روی آن تا کنید و بعد با انار و تمشک و سس انار آن را تزیین کنید.
۵- مایه انار را کمی تفت دهید تا انارها نرم شودن سپس تخم مرغ ها را درون تابه بریزید و به ارامی بهم بزنید تا خودشان را بگیرند ، برای سرو کردن میتوانید پس از کشیدن در ظرف روی املت را با کمی مایه انار سرخ شده تزئین کنید.

سایر نکات
1)این غذا را هم با نان و هم با کته میتوان سرو کرد.
2)بهتر است مقدار بیشتری پودر سیر استفاده کنید تا املت شما خوشمزه تر شود.
3)انار استفاده شده در غذا باید ترش باشد.
4)در صورت تمایل مقداری رب انار ترش هم به مایه انار اضافه کنید.